dinsdag 9 september 2008

zondag 7 september 2008

Portugal!!!

Boa tarde

Eindelijk is het zover. Ik zit in Evora, Portugal.
De examens zijn allemaal gelukkig goed verlopen. En dus vertrokken Werner en ik maandag met 't vliegtuig naar Lisbon (de rest ging met de auto).
Eenmaal aangekomen op Lisbon werden we per auto naar het Evora hotel gebracht.
En daar, hoe kan het ook anders, direct 't zwembad ingedoken.
Tot zover maandag 1 september.

Dinsdag werden we om 9 uur op 't vliegveld verwacht om te beginnen met de groundschool.
Dit zijn enkele lessen die we krijgen voordat we mogen vliegen. Tussen alle boeken die we kregen over onze nieuwe kisten, de TB-200, TB-20 en de Seneca V, Zit ook een mooie klapper die we zouden gaan vervloeken de komende maand. De POH (pilots operational handbook) van de TB-200. Dit zit vol met checklisten, procedures en nog meer "leuke dingetjes". 300 á 400 bladzijden die we ASAP (as soon as possible) uit ons hoofd moeten kennen. Pak aan!

Woensdag was de 2de dag groundschool en die was natuurlijk net zo leuk als de eerste. Hiermee is de groundschool bijna afgerond. Alleen nog een briefing over flight safety en dan mogen we de lucht in. Die briefing zal helaas pas komende week gegeven worden.

Donderdag 4 september hadden we vrij van school. Maar dit betekende niet dat we ineens niets te doen hadden. Iedereen moest natuurlijk met de neus de boeken in. 's Middags ben ik ook nog met Remy (uit een andere klas) naar 't vliegveld geweest om in de kist de checklisten en procedures te oefenen. Heel erg gaaf om zo voor 't eerst in die TB-200 te zitten.



Vrijdag ging ik met Werner naar de AAE (de school) om de kennis die ik donderdag had opgedaan door te geven. Deze avond zijn we ook nog even naar de "cub of joe's" geweest, want een beetje ontspanning na zo'n heftige week mag ook wel even.

Zaterdag was 't net zoals de andere dagen de POH doorbladeren. Ook ben ik nog even met Giel-Jan naar ons appartementje wezen kijken waar we over een ruime maand gaan intrekken. Heel leuk stekje met een enorm dakterras.

En vandaag, zondag 7 september lekker uitgeslapen en zometeen natuurlijk, hoe kan het ook anders, weer de POH erbij pakken. Dacht ik even dat de 8 maanden hoofddorp zwaar waren.
1 zo'n POH leren is net zo erg!

Groeten uit .pt